Projektbeskrivning

 

Vintern 2014 fick jag frågan om jag ville skissa på ett förslag till den kungliga utställning som skulle göras på Sollidens slott under sommaren 2015. För första gången skulle trädgårdsdesigners få göra en sommarutställning på Solliden. Kung Carl Gustav IVX hade upplåtit krocketplanen för en utställning i 4 veckor. Nytänkande. Jag har inget att förlora tänkte jag och skickade in mitt bidrag.
När jag fick reda på att jag var en av de fyra som kommit med blev jag både glad och nervös. Tänk att få göra en utställning i en ”kunglig trädgård” på Solliden Slott som ägs av kungen.
Min design byggde på en vacker sfärisk kristallklar fontän i mitten med planteringar som omringade fontänen.

Det svåra med uppdraget var att jobba med sommarblommor som skulle vara fina i 4 veckor. Med näringsrik och fuktighetshållande jord föll lotten på stjärnöga, sötpotatis, silvergirland, carex, höblomster och salvia. Dessa sommarblommor planterades i tårtbitar med olika färgkombinationer lyckades jag skapa en vinnande trädgård. Återigen med begränsad budget. Att jag skulle vinna ”Sollidens pris” där Carl XVI Gustav var jury och ”besökarnas pris” med 45% av rösterna kunde jag bara drömma om. En fantastisk upplevelse som jag aldrig glömmer.