Egyptens oas

Företaget startade 2014 och drivs av Tony Johansson från Egypten i Hällingsjö. Tony är passionerad växtsamlare och har stor växtkunskap, bygger gärna med torvblock och skapar sten- samt crevicepartier.  EgyptensOas utför konsultarbeten samt designar trädgårdar över hela Sverige.

Vår odlingsfilosofi:
Vi har erfarenhet av att odla i ett regnigt, ganska kallt klimat och att jobba med mikroklimatet i trädgården. Med enkla medel som häckar och upphöjda bäddar skapar man miljöer som växter trivs i. Förarbete och finish är viktigt för oss och vi ställer höga krav på resultatet.

  • Vinnande trädgårdar för alla kunder
  • Erfarenhet från stora och små projekt
  • Kreativa kombinationer av olika material i trädgården
  • Helhetssyn på trädgårdsprojekt. Allt ska samverka i trädgården
0%
Designkompetens
0%
Kreativitet
0%
Kundbemötande
0%
Professionalitet

Om Tony

Läs mer om hur jag började min resa inom trädgårdarnas underbara värld. Från entusiast till vinnare av Trädgårdskampen och idag entreprenör.

Mitt trädgårdsintresse startade redan som tonårig då jag började med bonsaiodling. När man odlar träd i små krukor lär man sig mycket om balansen mellan rotsystem och trädkronan. Även hur man blandar jord och ger näring. När jag träffade min fru så började vi odla grönsaker på odlingslott i Mölndal och Lindome. Mitt trädgårdsintresse ökade ännu mer när vi blev med trädgård och jag upptäckte hur kul det kunde vara med frösådd av perenner. Även när jag upptäckte vilken kreativ process det är att skapa i en trädgård. Inget är rätt eller fel om det fungerar. Man kan skapa oerhört mycket med bara sina händer och en spade och en stor portion av fantasi. Genom att skapa rum i trädgården kommer man framåt i sitt trädgårdsarbete. Att belöna sig själv när man avslutar ett projekt ger självförtroende och glädje. För trädgård handlar också om att njuta.

Ett samtal från en inslagsproducent förändrade mitt liv ganska drastiskt och gav mig enorma möjligheter. Jag åkte till en TV-inspelning med trädgårdstema utan någon som helst aning om hur programmet skulle se ut.
Väl där träffade jag teamet och de andra deltagarna och jag hade hittat rätt plats på jorden för just mig och mina egenskaper. Jag kände mig både trygg och kreativ vilket var nyckeln till framgången i Trädgårdskampen. Trädgårdskampen var en tävling där man hela tiden fick anpassa sig och ta sig fram. Tryggheten för mig var att jag hade erfarenheter från anläggning och med mina erfarenheter med odling gjorde mig redo att ta mig an vilken uppgift som helst. Jag satsade på strama linjer med lekfullhet och gott underarbete. Momenten med grönsaksodling och anläggning var styrkor hos mig. Även plantering av perenner och uppbyggnad av midsommarstång var moment som gick riktigt bra. Det bästa med trädgårdskampen var ändå vad vi kallade ”snäll-TV” där vi visade vänskap och hjälpsamhet mellan oss deltagare. I en sådan TV- produktion är det lika viktigt att må bra framför kameran som bredvid. Konflikter i en kreativ och lustfylld miljö kan aldrig vara positivt. En fantastisk upplevelse som jag aldrig kommer att glömma och där man fått vänner för livet.

En trädgård är unik, ingen är den andra lik. Jag gillar uppfinningsrika trädgårdar där lekfullhet och kreativitet kommer fram. Trädgården speglar ägaren och det första intrycket hos besökaren sker från tomtgränsen upp till ytterdörren. En vacker trädgård har en blandning mellan strikta linjer och mjuka övergångar. Jag tänker ofta i bilder när jag skapar rum i trädgården. I en trädgård kan man skapa olika känslolägen och möjligheter. Jordgubbstårtan i den yviga syrenbersån eller den strikta gången som leder upp till huset. Självklart vill man ha en uppväxt trädgård med stora träd, häckar och buskar som ger både tak och väggar. Vatten är också ett viktigt element i en trädgård. En damm lockar djurlivet och skapar en biotop för många djur. Den mer formella fontänen som porlar i centrum av en plantering. Vatten kan vara rofyllt för den som lever ett stressigt liv. Att sitta på bänken med en kopp kaffe och bara njuta är livsviktigt. Göteborgs Botaniska Trädgård innehåller många av dessa saker vilket gör den till min favoritträdgård.

Jag vill flytta in trädgården i finrummet och få människor att våga vara kreativa i sin trädgård. Det finns egentligen inga rätt eller fel i en trädgård. Fungerar det så fungerar det! Gör det inte det, lär dig av dina misstag och gör rätt nästa gång. Så länge man inte provar blir man inte klokare. Det vore kul om någon TV-kanal i Sverige ville satsa några kronor på ett trädgårdsprogram som innehåller kunskap och inspiration. Jag har alla dörrar öppna och försöker inspirera så mycket jag bara kan.

Kontakta oss

Kontakta oss för mer information!

Vill du att vi offererar ett designförslag? Din drömträdgård är bara ett par klick bort!
Kontakta oss